Održan samostalni koncert "Božiću u susret"

Održan samostalni koncert "Božiću u susret"

Objavljeno: 20. prosinca 2012. - 11:32:04

19.12.2012.g. u 19:30 sati održan je samostalni koncert "Božiću u susret" u atriju Osnovne škole Antuna Augustinčića u Zaprešiću.

Na tom već tradicionalnom koncertu sudjelovale su sve sekcije KUD-a i bogatim programom najavile dolazak Božićnog otajstva. Izveden je prigodni kulturno umjetnički program uz tradicijske božićne napjeve.

Ovu manifestaciju organiziramo već tradicionalno kao božićni poklon gradu Zaprešiću i našim sugrađanima.

Slavljenički koncert povodom 40 godina rada folklorne i tamburaške sekcije KUD-a pod nazivom "40 leta rožica nam cveta“ i izložba narodnih nošnji planirani za 08.12.2012.g.  otkazani su zbog snježnog nevremena taj dan te su održani naknadno 02.02.2013.g.. Koncert je održan u velikoj dvorani POU Zaprešić, a izložba narodnih nošnji u Galeriji Razvid.

Samostalni koncert sa bogatim kulturno umjetničkim programom pripremili su članovi svih sekcija KUD-a, na što smo izuzetno ponosni jer nas veseli jedinstvo i zajedništvo koje se odražava u radu svih sekcija društva.

Publika je s oduševljenjem prihvatila naše izvedbe i nagradila ih zasluženim pljeskom a sami izvođači su uživali na sceni zajedno sa nekolicinom bivših plesača koji su nam se pridružili na ovom koncertu podsjećajući se kako su i oni dio slavne i duge prošlosti našega KUD-a.

Svim izvođačima veliko hvala za sav trud i odricanje koje su uložili kao bi se održao ne samo ovaj koncert, već i rad cijelog KUD-a. Svojim entuzijazmom i požrtvovnošću oni su učinili da smo danas opet na putu slavnog imena KUD-a Jelačić i KUD-a „Ilija Gregorić“ koji su cijelom Hrvatskom pronosili slavnu folklornu baštinu našega kraja i cijele Hrvatske  i Hrvata van domovine.